Deligate

Πως μπορείς να κάνεις ένα μικρό παιδί να καταλάβει και να ενδιαφερθεί για μια Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ); Πως μπορείς να του μάθεις να την αναγνωρίζει; Πως μπορείς να του εξηγήσεις ότι πρέπει να την υπερασπίζεται; Και ότι υπάρχουν πάντα κάποιοι που θέλουν να την καπηλευτούν;

Δημιουργείς φανταστικούς ήρωες!!! Αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Κοινοπραξία που διαχειρίζεται την ΠΟΠ Piave (Ιταλικό τυρί) στο πλαίσιο της εκστρατείας της με τίτλο NICE TO EAT-EU. Μια εκστρατεία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα προϊόντα με το σήμα προστασίας ΠΟΠ, και να τους ευαισθητοποιήσει στα θέματα της ασφάλειας των τροφίμων και της γνησιότητας τους.

Πρωταγωνιστής στις περιπέτειες της ΠΟΠ Piave δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο ο Captain Piave. Με μία και μόνη αποστολή: να υπερασπίζεται διαρκώς τη γεύση, την παράδοση, την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα του τυριού Piave. Σύμμαχος του η Bruna. Η αγελάδα που μεγαλώνει με ηρεμία καταναλώνοντας νόστιμο γρασίδι και δίνει το γάλα της για την παρασκευή του τυριού Piave. Και εχθρός του ο Dr. Fake. Μια ιδιοφυΐα της χημείας που απήγαγε την Bruna. Ο λόγος; Να τη χρησιμοποιήσει για να κλωνοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος στο εργαστήριο.
Μπορείτε να δείτε το σχετικό video εδώ. Ένα video που (κατά την άποψή μας) καταφέρνει μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει τα μικρά και όχι μόνο … παιδιά να αγαπήσουν τα ΠΟΠ προϊόντα. Και να τους δώσει το έναυσμα να μάχονται για αυτά καθώς κρύβουν μέσα τους παραδόσεις, πολιτισμό και αξίες διαχρονικές.

Η κοινοπραξία Piave


H Consorzio per la Tutela del Piave DOP (Κοινοπραξία για την Προστασία του Τυριού ΠΟΠ Piave), ιδρύθηκε το 2010 στο Busche di Cesiomaggiore (επαρχία Belluno) με σκοπό την προστασία του πολύτιμου τυριού Piave από κατάχρηση, παραποίηση και αθέμιτο ανταγωνισμό και την προώθηση του σε διεθνές επίπεδο. Αντιπροσωπεύει το 100% της παραγωγής και του κύκλου εργασιών του κλάδου και διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο σε όλα τα στάδια παραγωγής, μέχρι την πώληση.