Deligate

Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα την έχουμε αγαπήσει. Χιλιάδες από τους επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας έχουν γοητευτεί από αυτήν. Έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Και σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον. Δεν είναι άλλη από την ελληνική κουζίνα. Μια κουζίνα που κατάφερε να αποσπάσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του TasteAtlas αφήνοντας πίσω της την Ισπανική, την Γαλλική, την Κινεζική και πολλές άλλες εθνικές κουζίνες. Τη μόνη που δεν κατάφερε να προσπεράσει είναι η Ιταλική.

Ποια είναι τα καλύτερα πιάτα και προϊόντα της Ελληνικής κουζίνας;

Σε αυτό δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ! Κάθε τόπος έχει τις δικές του συνταγές, τα δικά του προϊόντα, τις δικές του τεχνικές και συνταγές. Πιάτα από απλά μέχρι περίτεχνα. Πιάτα όπου η φαντασία της κάθε νοικοκυράς και του κάθε chef μας οδηγούν σε γαστριμαργικές απολαύσεις. Και άλλα όπου οι πρώτες ύλες δεν χρειάζονται παρά μόνο… λιτότητα για να αναδείξουν την αξία τους. Από το TasteAtlas πληροφορούμαστε ότι τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι η Χορτόπιτα, το Αντικριστό και τα Παϊδάκια ενώ τα καλύτερα προϊόντα της είναι η ΠΟΠ Φάβα Σαντορίνης, τα ΠΟΠ Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.

Οι διακρίσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ

Μεταξύ των 100 καλύτερων πιάτων παγκοσμίως περιλαμβάνονται τα γεμιστά (9η θέση) το στιφάδο (στην 12η θέση), τα μύδια (στην 30η θέση) και το παστίτσιο (στην 80η θέση).

Όσον αφορά ειδικές κατηγορίες πιάτων (πιάτα κρεατικών, πιάτα θαλασσινών κλπ) η ελληνική παρουσία είναι εξαιρετική!!!

Τα κεφτεδάκια κατατάσσονται στην 3η καλύτερη θέση της κατηγορίας πιάτα κρεατικών όπως και τα τα τηγανιτά καλαμαράκια μεταξύ των πιάτων με θαλασσινά

Ο κρητικός ντάκος αναδείχθηκε ως η καλύτερη σαλάτα ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατέλαβε την 5η θέση.

Η Γραβιέρα Κρήτης καταλαμβάνει επίσης την 3η θέση μεταξύ των καλύτερων τυριών όπως και το τζατζίκι μεταξύ των καλύτερων sauce.

Το στιφάδο εμφανίζεται στη 2η θέση μεταξύ των καλύτερων μαγειρευτών όπως και ο γύρος μεταξύ των τυλιχτών.

Και για να γλυκαθούμε ακόμη περισσότερο… η μπουγάτσα κέρδισε την 4η θέση μεταξύ των καλύτερων γλυκών.

Όσον αφορά στα καλύτερα ποτά η τσικουδιά κατέλαβε την 3η θέση και το Λικέρ Μαστίχα Χίου την 4η θέση.

Η κατάταξη για την καλύτερη κουζίνα και στις άλλες κατηγορίες βασίστηκε στις αξιολογήσεις χρηστών του TasteAtlas οι οποίες υπερβαίνουν τις 100.000. Αναμφίβολα σημαντικό ρόλο για τις θέσεις που έλαβε η ελληνική κουζίνα και τα επιμέρους πιάτα και προϊόντα παίζει το γεγονός ότι η χώρα μας είναι ένα δημοφιλής προορισμός και ευρέως αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο.