Delicious

Στην Ελλάδα, πριν από πολλά χρόνια, οι παραγωγοί κατάφεραν να συνδέσουν τα προϊόντα τους με την περιοχή προέλευσής τους χωρίς καν να το έχουν σχεδιάσει. Σήμερα όλο και περισσότερο αναζητούμε όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν τη δική τους … ονομασία προέλευσης

Πόσα τέτοια ξέρουμε; Ποια είναι; Που παράγονται; Λίγες απλές ερωτήσεις για να δείτε όχι πόσο τα γνωρίζετε αλλά για να ξεκινήσετε να τα αναζητάτε.

Καλή επιτυχία!

8 Ιουλίου, 2023
Πατάτα Χρυσοβίτσας: η πατάτα της Πίνδου
Ήταν Απρίλιος του 1941 όταν οι γερμανικές δυνάμεις προήλαυναν από βορρά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι κάτοικοι του […]
23 Ιουνίου, 2023
Ρεβανί Βέροιας
Ένα παραδοσιακό γλυκό φτιαγμένο από αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και λάδι, το οποίο μοιάζει με σιροπιασμένο κέικ, έχοντας μια λεπτή […]
22 Μαΐου, 2023
2 πρωτότυπες συνταγές με Πιπεριές Φλωρίνης
Οι αγαπημένες πιπεριές Φλωρίνης εκτός από το κατακόκκινο χρώμα και την πλούσια, γεμάτη γλύκα σάρκα είναι και ένας διατροφικός […]
12 Απριλίου, 2023
Οι ελέφαντες της Καστοριάς
Οι ελέφαντες της Καστοριάς ανήκουν σε μια μεγαλύτερη και αγαπημένη ομάδα ελεφάντων της χώρας μας, στους αγαπημένους μας ελέφαντες […]
24 Μαρτίου, 2023
Λουκούμι Σύρου: Βουτιά στη γλύκα
Ονομασία: Λουκούμι, από την τουρκική λέξη lokum και χαρακτηρίζεται ως γλύκισμα από ζάχαρη και άμυλο. Το λουκούμι έφτασε στο […]
6 Μαρτίου, 2023
Το φάβα της Αμοργού
Ανάμεσα στις πολλές φάβες, άλλες γνωστές και άλλες πασίγνωστες, ΠΟΠ και ΠΓΕ , υπάρχει και το ένα και μοναδικό […]
Το πιο διάσημο γλυκό στην πόλη της Βέροιας είναι το …

Ραβανί

Στην πόλη της Βέροιας, η ιστορία παραγωγής του γλυκού ξεκινάει...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρες πράσινες ελιές λέγεται …

Αγουρέλαιο

Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, αρκετά πικρή και συχνά...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ακτινίδιο και ο ανανάς είναι το απόλυτο υλικό για…

Nα μαρινάρεις μπριζόλες

Tα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε βιταμίνη C και μαρινάρουν σε βάθος το κρέας...
Διαβάστε περισσότερα...

Deligate recommends