Deligate

Μόνιμη κάτοικος της Σαντορίνης εδώ και …. 3600 χρόνια.

Επέζησε από την έκρηξη του ηφαιστείου και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το χρυσοκίτρινο χρώμα της και τη μοναδική υπόγλυκη γεύση της.

Τη μαζεύουν κάθε καλοκαίρι και αφού την αφήσουν να σκληρύνει για ένα χρόνο περίπου, στη συνέχεια τη σπάνε σε μικρά κομμάτια και την καθαρίζουν προσεκτικά.

Βράζει εύκολα και γρήγορα και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Απολαύστε τη «παντρεμένη» με κρεμμύδια.

by deligate