Deligate

Το πλέον «εμβληματικό» πιάτο της Μάνης

Μεγάλα κομμάτια χοιρινού ψαχνού που καπνίζονται πάνω από αρωματικά βότανα και στη συνέχεια βράζουν σε νερό μαζί με πορτοκάλια και άλλα μπαχαρικά.

Συντηρείται όλο το χρόνο μέσα σε λαήνια (μεγάλες πήλινες στάμνες).

Με μόνο μέσο διατήρησης το παρθένο ελαιόλαδο ή την γλίνα (το λίπος του χοίρου), το σύγκλινο είναι μια εξαιρετική τροφή απίθανης γεύσης.

Δοκιμάστε το σκέτο, κρύο ή ζεσταμένο, σαν μεζέ για κρασί ή ούζο, σε ομελέτες, όσπρια, σάλτσες ζυμαρικών, τραχανά ή χυλοπίτες.

by deligate