Deligate

Κρασιά λευκά από το «μπαλκόνι του Αιγαίου».

Εκεί όπου τα μελτέμια χαρίζουν τη δροσιά τους στα σταφύλια, για να ωριμάσουν όπως πρέπει. Εκεί όπου το Ασύρτικο ρίζωσε πριν πολλά πολλά χρόνια και ευνοήθηκε από τα ηφαιστειογενή εδάφη που απορροφούν την υγρασία, χαρίζοντας λίγη δροσιά στα αμπέλια.

Εκεί, στη Σαντορίνη, σε αυτό το μαγευτικό μέρος, παράγονται κυρίως οίνοι ξηροί αλλά και γλυκοί.

Τα ξηρά κρασιά με την πλούσια γεύση παράγονται από συνδυασμό σταφυλιών των ποικιλιών Ασύρτικο (κατά 75%) Αηδάνι και Αθήρι.

Στα γλυκά συμμετέχει ξανά το Ασύρτικο (με ποσοστό, όμως, 51%) το Αηδάνι, το Αθήρι και μικροποσότητες από άλλες γηγενείς ποικιλίες.

Τα ξηρά μπορεί να τα συναντήσετε και με την ένδειξη “Νυχτέρι”, ενώ τα γλυκά με την ένδειξη “Vinsanto”.

Αναζητήστε τα και απολαύστε τα. Θα τα βρείτε παντού,  όχι μόνο στη Σαντορίνη. 

by deligate