Deligate

Το «χρυσάφι της ελληνικής γης».

Καλλιεργείται για πάνω από 300 χρόνια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο μόνο στην Κοζάνη. 

Κάθε φθινόπωρο η … «εξόρυξη του χρυσού» ξεκινάει με τη συλλογή των λουλουδιών, την αποξήρανση και τη διαλογή των κόκκινων στιγμάτων.

Θα τα βρείτε είτε ολόκληρα είτε σε σκόνη σε μικρές συσκευασίες. Με λίγα μόνο στίγματα μπορούμε να δώσουμε ένα ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και γεύση σε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών και γλυκών

Χρησιμοποιείστε τα για να σαγηνεύσετε, όπως έκανε και η βασίλισσα Κλεοπάτρα.

by deligate