Deligate

Θα το συναντήσετε και σαν Ξύγαλο Στειακό.

Ένα παραδοσιακό, δροσερό τυρί με μορφή κρέμας, γεύση υπόξινη και λίγο αλμυρή.

Αν και μοιάζει αρκετά με το Γαλοτύρι και το Κατίκι Δομοκού, είναι λιγότερο αλμυρό. Το μυστικό του; Το αλάτι μπαίνει στο γάλα από την αρχή.

Παράγεται από γάλα πρόβειο ή αιγοπρόβειο που προέρχεται από ζώα που κυκλοφορούν μόνο στα βοσκοτόπια της Σητείας.

Ανακαλύψτε την ιδιαίτερη γεύση του δοκιμάζοντας το σαν ορεκτικό.

Αν σας ανοίξει την όρεξη, συνοδεύστε με αυτό ντολμαδάκια και λαδερά.

by deligate