Deligate

Ένα δυνατό, ανθεκτικό και σκληρό τυρί δεν θα μπορούσε να μην είναι ‘αρσενικό’.

Παρασκευάζεται με ανοιξιάτικο αιγοπρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην ορεινή Νάξο.

Αφού πήξει και στραγγίξει καλά, παραμένει υπομονετικά για 6 μήνες πάνω σε ξύλινες τάβλες για να ωριμάσει. Κατά τους μήνες αυτούς δέχεται τακτικά επαλείψεις με λάδι.

Θυμίζει κεφαλοτύρι αλλά δεν είναι.

Έχει έντονη πικάντικη γεύση, πλούσιο και ευχάριστο άρωμα και χρώμα υποκίτρινο.

Απολαύστε το ψημένο ως σαγανάκι.

by deligate