Deligate

Ένα γλύκισμα που διαθέτει το δικό του φανατικό κοινό.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε πότε ακριβώς ήρθε στην Ελλάδα (πιθανολογείται προς το τέλος του 12ου αιώνα) αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει κάνει τα Φάρσαλα γνωστά πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας.

Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα τον συναντήσουμε σε μεγάλα πανηγύρια.

Για να τον φτιάξουμε δεν αρκεί μόνο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε (ρυζάλευρο, αμύγδαλα, νισεστές, βούτυρο) να είναι καλής ποιότητας.

Χρειάζεται και ένας μάστορας για να πετύχει τη τέλεια καραμελωμένη κρούστα.

by deligate