Deligate

Ελιά ξεχωριστή και αυθεντική.

Μια ελιά που έχει επενδύσει στο χρώμα της και όχι στην όψη της.

Προέρχεται από τη μοναδική Θασίτικη ποικιλία  που καλλιεργείται στο νησί της Θάσου από την αρχαιότητα.

Οι παραγωγοί την αφήνουν στα δένδρα μέχρι να αποκτήσει το απόλυτο μαύρο χρώμα και  μετά τη μαζεύουν με τα χέρια για να μην την τραυματίσουν.

Για να αποκτήσει τη χαρακτηριστική ζαρωμένη όψη της πρέπει πρώτα να ξεπλυθεί και μετά να αλατιστεί για 30-40 ημέρες με πολύ χονδρό αλάτι.

Δεν είναι πολύ μεγάλη: 1,5 γρ οι πιο μικρές, 5 γρ οι πιο μεγάλες. Όσο βάρος όμως της λείπει τόση νοστιμιά έχει.

Κάθε έτος κυκλοφορούν περίπου 800-1.000 τόνοι οι οποίοι είναι περιζήτητοι.

by deligate