Deligate

Το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό γλυκό των Σερρών που δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού.

Μπορεί να μοιάζει με λουκούμι, αλλά δεν είναι.

Σε τι διαφέρει;

Στη γεύση του φρέσκου βουτύρου και στο καλοψημένο αμύγδαλο

Η συνταγή για τον ακανέ κρατά από την Τουρκοκρατία, στον Λαϊλιά Σερρών, τον οποίο επισκέπτονταν οι Μπέηδες κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Κατά τη διαδικασία παρασκευής του, επειδή χρειαζόταν πολύωρο ανακάτεμα, βρισκόταν πάντα εκεί ένας δούλος και ανακάτευε το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν κρύωνε, το πηχτό αυτό μίγμα το έκοβαν σε μικρά κομμάτια και το σέρβιραν για γλυκό.

by deligate