Delicious

Στην Ελλάδα, πριν από πολλά χρόνια, οι παραγωγοί κατάφεραν να συνδέσουν τα προϊόντα τους με την περιοχή προέλευσής τους χωρίς καν να το έχουν σχεδιάσει. Σήμερα όλο και περισσότερο αναζητούμε όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν τη δική τους … ονομασία προέλευσης

Πόσα τέτοια ξέρουμε; Ποια είναι; Που παράγονται; Λίγες απλές ερωτήσεις για να δείτε όχι πόσο τα γνωρίζετε αλλά για να ξεκινήσετε να τα αναζητάτε.

Καλή επιτυχία!

6 Αυγούστου, 2021
Σταφίδα μαύρη ή ξανθή: πανάρχαια, παραδοσιακή υπερτροφή
Χαμένη στα βάθη της γραπτής ιστορίας, η μαύρη σταφίδα συντρόφεψε διατροφικά τον Ελληνικό αλλά και τους Μεσογειακούς και Μεσανατολικούς […]
2 Ιουνίου, 2021
Οι τυροκόμοι του Νότιου Αιγαίου μας μαγεύουν με την τέχνη τους
Η φαντασία και η ευρηματικότητα είναι κάτι που ποτέ δεν έλειψε από τους κατοίκους των ελληνικών νησιών. Οι δυσκολίες […]
10 Απριλίου, 2021
Πατάτες που λιώνουν αλλά … όχι λιωμένες!!!
Οι ΠΓΕ πατάτες Νάξου είναι ιδανικές για αυτή την συνταγή που μας έρχεται από έξω… «Οι πατάτες που λιώνουν»  είναι γνωστές […]
Το πιο διάσημο γλυκό στην πόλη της Βέροιας είναι το …

Ραβανί

Στην πόλη της Βέροιας, η ιστορία παραγωγής του γλυκού ξεκινάει...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρες πράσινες ελιές λέγεται …

Αγουρέλαιο

Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, αρκετά πικρή και συχνά...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ακτινίδιο και ο ανανάς είναι το απόλυτο υλικό για…

Nα μαρινάρεις μπριζόλες

Tα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε βιταμίνη C και μαρινάρουν σε βάθος το κρέας...
Διαβάστε περισσότερα...

Deligate recommends