Deligate

Πρόκειται για ένα οικογενειακό μπουτίκ οινοποιείο που βρίσκεται ανατολικά της Θεσσαλονίκης, με μακρά παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποίηση, αφιερωμένο στην υψηλής ποιότητας, αυθεντική και οικολογικά βιώσιμη παραγωγή κρασιού.

Τα λευκά σταφύλια επωφελούνται από το μοναδικό μικροκλίμα της χερσονήσου της Επανομής ενώ η εμβληματική ποικιλία του κτήματος, το syrah, είναι φυτεμένη στις εύφορες πλαγιές της Νάουσας όπου παράγονται κάποια από τα πιο φημισμένα κόκκινα κρασιά της Βορείου Ελλάδας. Το κρασί είναι φυσικό προϊόν, έτσι το οινοποιείο δίνει βάρος στις παραδοσιακές διαδικασίες οινοποίησης σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού. Το κλάδεμα, η διαχείριση του φυλλώματος, ο έλεγχος της απόδοσης και ο τρύγος γίνονται αποκλειστικά με το χέρι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σταφύλια που προορίζονται για οινοποίηση πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια. Το οινοποιείο παράγει αυθεντικά κρασιά με τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αναδεικνύουν όλα τα χαρακτηριστικά του υπεδάφους και της ποικιλίας της αμπέλου.

Ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα ανατολικά της, τοποθετημένο σε έναν από τους λόφους που περιβάλλει τον Θερμαϊκό κόλπο, με θέα τον Όλυμπο, το οινοποιείο προσφέρει, κατόπιν συνεννόησης, μια ξεχωριστή οινοπεριηγητική εμπειρία σε όσους αγαπάνε το κρασί , στην προσπάθειά του να προωθήσει την φιλοσοφία του γύρω από το κρασί , να μυήσει τον επισκέπτη στον μαγικό κόσμο του οίνου και να παρέχει μια «ζεστή» , χαλαρή ατμόσφαιρα  σε όλους όσους το προτιμήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ