Deligate

Στην αρχαία Ελλάδα οι Έλληνες πίστευαν ότι τα ζυμαρικά ήταν…

δώρο των θεών στον άνθρωπο

Η πρώτη αναφορά στην ύπαρξη των ζυμαρικών χρονολογείται γύρω στο 1000 π.χ., στην αρχαία Ελλάδα, όπου η λέξη “λάγανον” (λαζάνια) περιέγραφε μία φαρδιά πλακωτή ζύμη από νερό και αλεύρι, την οποία έκοβαν σε λωρίδες.

Από τότε μέχρι και σήμερα και παρά το γεγονός ότι φτιάχνονται με τα ίδια απλά υλικά χάρη στη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας, έχουμε φτάσει να έχουμε μια τεράστια ποικιλία ζυμαρικών στην Ελλάδα με ονομασίες ευφάνταστες που υποδηλώνουν είτε το σχήμα τους και τον τρόπο κοπής τους, είτε τον τρόπο παρασκευής τους, είτε τον τόπο καταγωγής τους. Για να γνωρίσετε μερικά από αυτά κάντε κλικ εδώ