Η απάντηση έχει δοθεί εδώ και μερικά χρόνια από τον Καθηγητή Δημήτρη Κούρετα και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Αφορμή για να τη θυμηθούμε η πρόσφατη αναδημοσίευσή της στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Αν ήμουνα υπουργός Γεωργίας σε μια χώρα που έχει προϊόν τη φέτα θα κυκλοφορούσα κάθε μέρα με ρούχα που θα έγραφαν:
“Ποιο είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο που έχει:
2 φορές περισσότερη Β12 από το cheddar,
4 φορές περισσότερη βιταμίνη D από την παρμεζάνα,
2 φορές περισσότερο σίδηρο από το blue cheese, και,
3 φορές περισσότερο ασβέστιο από το brie?
Η ΦΕΤΑ
Και θα υποχρέωνα και τους υπαλλήλους του Υπουργείου να φοράνε τέτοια μπλουζάκια. Ας δούμε το γιατί.
Έτσι λοιπόν μια μικρή μερίδα 85 γρ. μας δίνει 14 γρ. πρωτείνης, το 74% της βιταμίνης Β2 που θέλουμε τη μέρα, το 42% της βιταμίνης Β12, το 75% του ασβεστίου και το 50% του φωσφόρου.
Σε συνεργασία λοιπόν με την Διεπαγγελματική Φέτας ( η οποία μου θυμίζει την οργάνωση φάντασμα 17 Νοέμβρη) θα φτιάχναμε για εξαγωγή χιλιάδες τόνους μικρές μερίδες φέτας των 100 γρ. με τις ακόλουθες επισημάνσεις υγείας για τη φέτα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012 για τους ισχυρισμούς υγείας:
α. συμμετέχει στην φυσιολογική λειτουργία των μυών
β. συμμετέχει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων
γ. συμμετέχει στη φυσιολογική ανάπτυξη των δοντιών στα παιδιά
δ. Συμβάλλει στα φυσιολογικά οστά
ε. Συμβάλλει στην φυσιολογική όραση
… και καμμιά 20αριά ακόμη ισχυρισμούς υγείας, οι οποίοι θα εκτόξευαν τη φέτα σε διεθνείς αγορές στην ΕΕ.
Ίσως το κάνουν οι ξένοι σύντομα, εισάγοντας τη δική μας φέτα και μεταμορφώνοντας την.