Deligate

Αύριο γιορτάζουμε την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυστηρής Χορτοφαγίας. Μια μέρα που ταυτίζεται με τον Donald Watson τον ιδρυτή της εφημερίδας «The Vegan News», γνωστού και ως πατέρα της χορτοφαγίας.

Η αυστηρή χορτοφαγία σε αντίθεση με ότι θεωρεί πολύς κόσμος δεν είναι μια ασταμάτητη βοσκή. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διατροφική επιλογή, ισορροπημένη, υγιεινή και νόστιμη. Επιτρέπει γευστικές περιπλανήσεις που ξεκινούν από κλασσικά πιάτα και φτάνουν σε εξεζητημένες γεύσεις.

Τιμούμε την αυριανή ημέρα με ένα πιάτο πατάτες γιαχνί. Μια κλασσική, γρήγορη και εύκολη συνταγή που έχει αγαπηθεί από την Ελληνίδα μάνα. Μια συνταγή βασισμένη σε απλά υλικά που είναι όλα τους Ελληνικά.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ότι σχήμα θέλουμε
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια (κομμένα σε καρέ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι-πιπέρι.

 

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το αλατοπίπερο και τη δάφνη και στη συνέχεια συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, για περίπου 25′.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Προτιμούμε την αυθεντική ελληνική ΠΓΕ Πατάτα Νάξου ή ΠΓΕ Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου.