Deligate

Η φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, θα λάβει χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Grande Bretagne», την Δευτέρα 04 Απριλίου 2022 στις 20.00 και το Ιωνίς Π.Ο.Π. Καλαμάτα υπόσχεται να φέρει στο Diner De Gala τη γεύση και το άρωμα της Μεσσηνιακής γης.

To menu, είναι φέτος είναι βασισμένο στην “No Food Waste”. Μια φιλοσοφία που διαδίδεται ταχύτατα στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή και στόχο έχει να περιορίσει – αν όχι να εκμηδενίσει – την σπατάλη φαγητού σε όλον τον πλανήτη.

Υλικά που άλλοτε θα θεωρούνταν «διατροφικά απορρίμματα» βρίσκουν τη θέση τους σε ένα υψηλών προδιαγραφών δείπνο. Πως; Χάρη στη δημιουργικότητα και την οικολογική ευαισθησία των 2 ταλαντούχων Chef:

O Τάσος Μαντής  Το «Ιωνίς» θα κοσμεί τα τραπέζια του Diner de Gala σε γυάλινη φιάλη 250ml, προσθέτοντας τη δική του χρυσοπράσινη κομψότητα στις εκλεκτές γεύσεις του μενού.που πρόσφατα άνοιξε το δικό του εστιατόριο («Soil») και ο executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας και του King George Αστέριος Κουστούδης, συνθέτουν μία γαστρονομική εμπειρία που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα στην αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων και τις πρακτικές αξιοποίησης των υπολειμμάτων  τροφής.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ως ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μεσογειακή Διατροφή , δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τέτοια βραδιά. Η μεσογειακού τύπου διατροφή άλλωστε,  υπερέχει σε σύγκριση με το δυτικό διατροφικό πρότυπο, καθώς πέρα από φύλακας υγείας, αποτελεί και ένα φιλικό προς το περιβάλλον διατροφικό μοντέλο.

Επιπλέον, με τη χρήση 20% r-pet (ανακυκλωμένου pet) υλικού, στις συσκευασίες 1 και 2lt του Ιωνίς Π.Ο.Π. Καλαμάτα, η NUTRIA ενσωματώνει ακόμα έναν παράγοντα βιωσιμότητας στο τελικό προϊόν.

Το «Ιωνίς» θα κοσμεί τα τραπέζια του Diner de Gala σε γυάλινη φιάλη 250ml, προσθέτοντας τη δική του χρυσοπράσινη κομψότητα στις εκλεκτές γεύσεις του μενού.