Deligate

Σε μία εποχή όπου όλα αλλάζουν, ορισμένα πράγματα αποδεικνύονται διαχρονικά. Και ένα από αυτά είναι η εξαιρετική ποιότητα του Ξύγαλου Σητείας που παράγει η οικογένεια Κουβαράκη από το 1977 μέχρι και σήμερα.

Η επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρείς γιοί του Ιωάννη Κουβαράκη Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π. Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα στην επιχείρηση.

Η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησης οφείλεται στις αξίες της που παραμένουν αναλλοίωτες. Άριστη ποιότητα, σεβασμός στην οικογενειακή παράδοση και στον πελάτη, χρήση της τεχνολογίας και βέβαια αγάπη για το αντικείμενο. Για τα προϊόντα της χρησιμοποιεί πάντα γάλα από το Νομό Λασιθίου και κυρίως από την Ζάκρο, το οποίο ελέγχεται σε καθημερινή βάση. Ο συνδυασμός της άριστης πρώτης ύλης με τα σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας γάλακτος και τις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, μας χαρίζουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ των προϊόντων της επιχείρησης περιλαμβάνονται λευκό τυρί άλμης, ο ξυνόχροντρος, η μυζήθρα (γλυκιά και ξινή). Εμβληματική ωστόσο και απόλυτα συνδεδεμένη με την επιχείρηση είναι η παραγωγή του ΠΟΠ Ξύγαλο Σητείας το οποίο θα το συναντήσετε και σαν Ξύγαλο Στειακό. Ένα παραδοσιακό, δροσερό τυρί με μορφή κρέμας, γεύση υπόξινη και λίγο αλμυρή.