Deligate

H μοναδική επιτραπέζια ελιά που καλλιεργείται στην Κρήτη είναι η…

Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνου.

Στο νότο του Ρεθύμνου, μερικές χιλιάδες ελαιόδεντρα καλλιεργούνται όχι για να δώσουν λάδι, αλλά για την περίφημη Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνου.
Με τη φροντίδα των παραγωγών, ο καρπός ωριμάζει και ξεπικρίζεται με απόλυτα φυσικό τρόπο πάνω στα δένδρα. Μόλις αποκτήσει βάρος 2,5 με 3γρ και ευχάριστη γλυκιά γεύση, πέφτει στα δίχτυα που έχουν στρώσει οι παραγωγοί για να την υποδεχτούν. Αφού πλυθεί, διατηρείται σε ψυγεία μέχρι να εμφανιστεί στο κοινό. Μπορεί να δυσκολευτείτε να τη βρείτε, αλλά αν την πετύχετε… πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε.