Delicious

Στην Ελλάδα, πριν από πολλά χρόνια, οι παραγωγοί κατάφεραν να συνδέσουν τα προϊόντα τους με την περιοχή προέλευσής τους χωρίς καν να το έχουν σχεδιάσει. Σήμερα όλο και περισσότερο αναζητούμε όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν τη δική τους … ονομασία προέλευσης

Πόσα τέτοια ξέρουμε; Ποια είναι; Που παράγονται; Λίγες απλές ερωτήσεις για να δείτε όχι πόσο τα γνωρίζετε αλλά για να ξεκινήσετε να τα αναζητάτε.

Καλή επιτυχία!

17 Οκτωβρίου, 2020
Μηλόπιτα του νηπιαγωγείου
Πριν μερικά χρόνια στο ψυγείο μας είχαμε μια συνταγή γραμμένη με μεγάλα γράμματα, από μαύρο μαρκαδόρο, που μας είχε […]
13 Οκτωβρίου, 2020
Σταφίδα μαύρη, μικρή και λαχταριστή
Σταφίδα μοίραζε και μοιράζει ο στρατός στους φαντάρους. Και όταν είχαμε πόλεμο αλλά και σε καιρό ειρήνης, για το […]
5 Οκτωβρίου, 2020
Για ένα πιάτο φακής από την Εγκλουβή …
Για ένα πιάτο φακής από την Εγκλουβή σας χαρίζω όλες τις λιχουδιές του κόσμου  είχε πει σε μια από […]
3 Οκτωβρίου, 2020
Αντί για αλάτι
Το αλάτι συντηρεί τα τρόφιμα και ενισχύει τη γεύση στο φαγητό. Ωστόσο έχει κατηγορηθεί για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης […]
12 Σεπτεμβρίου, 2020
Παραδοσιακή Φάβα
Η φάβα είναι ένας διατροφικός θησαυρός, άμεσα συνδεδεμένος με τη μεσογειακή δίαιτα, που καλλιεργείται σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών οι […]
7 Σεπτεμβρίου, 2020
Πρεσβευτές της ελληνικής γης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι το ελληνικό κρασί έχει κατακτήσει επάξια μια θέση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και […]
Το πιο διάσημο γλυκό στην πόλη της Βέροιας είναι το …

Ραβανί

Στην πόλη της Βέροιας, η ιστορία παραγωγής του γλυκού ξεκινάει...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρες πράσινες ελιές λέγεται …

Αγουρέλαιο

Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, αρκετά πικρή και συχνά...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ακτινίδιο και ο ανανάς είναι το απόλυτο υλικό για…

Nα μαρινάρεις μπριζόλες

Tα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε βιταμίνη C και μαρινάρουν σε βάθος το κρέας...
Διαβάστε περισσότερα...

Deligate recommends