Deligate

Το αλάτι συντηρεί τα τρόφιμα και ενισχύει τη γεύση στο φαγητό. Ωστόσο έχει κατηγορηθεί για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Πόσο εύκολο είναι αντικαταστήσουμε το αλάτι; Η Ελλάδα έχει προικιστεί με πλούτο μυρωδικών και βοτάνων. Νωπά και αποξηραμένα αποτελούν σαφώς πιο υγιεινές επιλογές για να ενισχύσουμε τη γεύση των φαγητών μας. Οι επιλογές που έχουμε είναι πρακτικά απεριόριστες αν σκεφτούμε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το θυμάρι, η ρίγανη, ο δυόσμος, το δενδρολίβανο, ο μαϊντανός, ο μάραθος, ο άνηθος, η δάφνη και άλλα πολλά αλλά λιγότερα γνωστά. Και όπως μας συστήνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι πιο εύκολο να πετύχουμε τη μείωση του αλατιού και την αντικατάστασή του µε μυρωδικά σταδιακά, ώστε να έχουμε χρόνο να προσαρμοζόμαστε στις νέες γεύσεις