Θέλετε να συμβάλετε στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων;
Σας παρουσιάζουμε 10 χρήσιμα tips που εύκολα μπορείτε να εφαρμόσετε
- Καταναλώνουμε στο σπίτι μικρότερες μερίδες
- Στο εστιατόριο μοιραζόμαστε τα μεγάλα πιάτα
- Μαγειρεύουμε για να χορτάσει το στομάχι και όχι τα μάτια
- Χρησιμοποιούμε τα περισσεύματα φαγητού σε άλλες συνταγές
- Αγοράζουμε μόνο ότι χρειαζόμαστε (πάντα με λίστα στο super market)
- Δεν αγνοούμε τα φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν τέλεια εμφάνιση
- Ελέγχουμε συστηματικά τα υλικά στο ψυγείο μας
- Αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο σε θερμοκρασίες 1-5ο C.
- Ελέγχουμε πάντα τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων πριν τα αγοράσουμε
- Μοιραζόμαστε ότι φαγητό μας περισσεύει με ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.